Norske Vinklubbers Forbund
Association of Norwegian Wine Clubs

Ukens utvalgte - Chateau Le Grand Housteau 2013

Ukens utvalgte - Chateau Le Grand Housteau 2013

Mørk rød farge. Tørre, jordlige aromaer, lær, litt vanilje, urter og røde bær i nesen. Tørr, tydelige men balanserte tanniner, fruktige mørke bær, middels fylde og litt eikepreg. En tørr og fin ettersmak med en bra fruktig lengde.

Chateau Le Grand Housteau 2013
12,5%
Druer: 50% cabernet sauvignon, 50% merlot
VP.nr.1492101
Kr.125,-

 

Chateau Le Grand Housteau lages av Jean-Louis Ballarin som har sin vingård på østsiden av elven Garonne, sør for Bordeaux. Garonne flyter oppover gjennom byen Bordeaux mot Dordogne før de to elvene samles i den større elven Gironde som munner ut i havet. Ballarin har ca 35 ha vinmarker med røde druer. Jordsmonnet består i hovedsak av grusholdig sand, og dette kan gjenkjennes i de tørre jordlige aromaene i vinen. Både rødvinen og den musserende vinen Ballarin lager, er populære viner i Norge og mange andre land. Dette er ikke en stor Bordeaux-vin, men hvis vi lar snobberiet ligge i skuffen et øyeblikk, så kan man ikke annet enn å bli litt imponert over at det er mulig å lage en såpass balansert og god vin til denne prisen. Det finnes få grunner til ikke å kjøpe den, og det finnes desto flere grunner til å kjøpe den. Først og fremst fordi den er lett å like!

 

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no