Norske Vinklubbers Forbund
Association of Norwegian Wine Clubs

Ukens utvalgte - En verdensmester fra Alsace

Ukens utvalgte - En verdensmester fra Alsace

Lys gyllen farge med litt grønnskjær. Tørr, syrlig og lett tropisk i nesen, med hint av blomster og gule epler. Rund og fin fylde, fint integrert eik, god fruktighet av hvit pære og fersken, med hint av røde epler, nøtter og honning. Flott mineralsk undertone, og en lang saftig og behagelig ettersmak. Kan godt nytes uten mat, men passer supert til spekeskinke med asparges og parmasan.

Fernand Engel pinot blanc vieilles vignes 2013
VP nr.1905801
Pris: 136,20, 
Drue: 100% Pinot blanc

 

Domaine Fernand Engel holder til i Rorschwihr, nord-øst i Frankrike, nær grensen til Tysklands store vinområder og nedover langs grensen til Sveits i sør. Elven Rhinen er grenseelven som renner gjennom området og den har sammen med fjellkjeden Vogesene all æren for at dette området har et unikt terroir. På andre siden av Vogesene i vest, regner det som i Bergen. Men på Alsace-siden, er det nesten tørke, kun reddet av Rhinen. Deler av Alsace var forresten en del av det tyske riket fra 1871 til 1919, og 90% av befolkningen pratet den høytyske dialekten elsassisk da 2dre verdenskrig tok slutt. Denne andelen er nå halvert, men det Elsassiske språket er en tydelig influens i området. Alsace er forøvrig den tettest befolkede regionen i Frankrike med sine 1,9 millioner innbyggere.

 

Denne pinot blanc vinen er en økologisk sertifisert vin fra Alsace i Frankrike, laget av 3 generasjoner vinmakere, med gamlefar som gründer av vinhuset. Totalt er det 45ha fordelt på hele 150 plots i 7 landsbyer. I midten av april, ble nettopp denne vinen kåret til verdens beste pinot blanc i den prestisjefylte konkurransen Les Grand Concours de Monde i Strasbourg, "hovedstaden" i Alsace. Og til denne hyggelig prisen er det lett å forstå hvorfor!

 

Marius Odland er vinkelner fra Norsk Sommelier Utdannelse, og redaktør for magasinet Vin&Brennevin. I spalten Ukens Utvalgte gir han sine anbefalinger til gode kjøp, basert på kombinasjonen kvalitet og pris. Les mer om magasinet på www.vinbrennevin.no eller om vinsmakinger på www.vinkurset.no

Annonse
Vista Travel - Champagne